زمان تخمین زده شده مطالعه: 6 دقیقه

گاهی در ناحیه باسن جوش های چرکی و دردناک به وجود می آید که عذاب آور است. جوش های کوچکی که شما حتی متوجه آن نمی‌شوید و خود به خود خیلی زود برطرف میشوند. با همه این موارد کسی که درگیر جوش باسن است دوست دارد زودتر از شر آن خلاص شود. ما در این مطلب علت جوش در ناحیه باسن را توضیح میدهیم. زیرا اعتماد به نفس افراد را پایین می‌آورد. همچنین ممکن است از پوشیدن لباس شنا و استخر رفتن اجتناب کنند. در برخی از موارد این جوش ها ممکن است منجر به عفونت شدیدی شوند. جوش های روی باسن آکنه نیستند و درمان آن ها با درمان آکنه متفاوت است. به همین دلیل درمان جوش باسن امری حیاتی است که افراد باید از آن مطلع شوند.

شایع ترین علت های این جوش ها عبارتند از :

فولیکولیت

یکی از علت جوش در ناحیه باسن فولیکولیت است. فولیکولیت شرایطی است که باکتری ها به فولیکول مو نفوذ میکنند. روی باسن مو و فولیکول وجود دارد. اما بسیار ریز هستند و دیده نمی‌شوند. این فولیکول ها بر اثر اصطکاک با لباس نامناسب – عرق کردن – قارچ – باکتری – سلول های مرده و استفاده زیاد از آب داغ دچار التهاب می‌شوند. همین امر شایع ترین علت ایجاده جوش قرمز و ملتهب در باسن شما است. این برجستگی ها همراه با درد و خارش هستند و گاهی ممکن است سرسفید باشد و مثل آکنه به نظر برسند.

منافذ مسدود شده باسن

باسن هم مثل دیگر مناطق بدن دارای منافذ است. این منافذ با تجمع چربی و آلودگی پر میشوند و جوش را ایجاد میکنند. عموما افرادی که در ناحیه دیگر جوش های زیادی دارند باسن پر از جوشی هم دارند.

کراتوز پیلاریس

یک بیماری شایع پوستی است که باعث ایجاد برآمدگی های قرمز میشود. این برآمدگی ها بر اثر کراتین که یک نوع پروتین مو است یک لایه محافظ بر سطح پوست تشکیل میدهد. معمولا در ناحیه بازو ران و باسن به وجود می آید.

آبسه پوست

آبسه وقتی به وجود می آید که فولیکول مو دچار آلودگی شود. جوش های بزرگ و دردناک به وجود می آید. باکتری های استرپتوکوک و استافیلوکوک در بروز آبسه نقش دارند.

راه های رفع جوش ناحیه باسن :

روغن تراپی با جوجوبا

به راحتی میتوان برای رفع جوش های باسن روغن تراپی به کار برد و نقش بسیار مهمی دارد. روغن جوجوبا دارای ترکیبات ضدعفونی کننده و ضد التهاب است. این روغن باعث پاکسازی و رفع عفونت و چربی و آلودگی از منافذ پوست می‌شود. پنج دقیقه ماساژ با روغن جوجوبا به مدت یک هفته میتواند جوش های شما را از بین ببرد.

شستشوی منظم

شستن هر روز باسن باعث رفع آلودگی ها و جرم از منافذ آن میشود. حتی اگر ورزش میکنید حتما دوبار در روز باسن خود را بشویید. زیرا عرق باعث ایجاد جوش و تشدید جوش ها میشود. حتما بعد از ورزش دوش بگیرید.

استفاده از لباس مناسب

اگر لباس زیر شما که در ارتباط مستقیم با باسن است از جنس نایلون یا پلی استر باشد باعث ایجاد جوش میشود. بهتر است از لباس زیر پنبه ای استفاده کنید. لباس تنگ هم که پوست در مواجه با آن امکان نفس کشیدن ندارد باعث تشدید جوش میشود. از پوشیدن لباس تنگ هم صرفه نظر کنید.

دستکاری نکردن جوش

دستکاری کردن جوش علاوه بر اینکه باعث تشدید جوش میشود ممکن است باعث عفونت در باسن شود و جوش ها بدتر شوند و زیبایی شما را تهدید کند. پس بهتر است از این کار خود داری کنید.

کمپرس گرم

استفاده از کمپرس گرم به باز شدن جوش و خروج میکروب و آلودگی از جوش کمک میکند.

روغن تراپی با روغن درخت چای

روغن درخت چای چون دارای خواص ضد باکتریایی است باعث درمان جوش میشود. همچنین منافذ را از آلودگی و باکتری تمیز می‌کند. تحقیقات نشان داده استفاده از روغن چای به مدت ۱۲ هفته آکنه خفیف تا متوسط را درمان میکند.

مرطوب کردن باسن

علاوه بر اینکه شما از لوسیون صورت استفاده میکنید باید از لوسیون برای باسن نیز استفاده کنید تا مرطوب شود و از خشکی باسن جلوگیری کنید. از استفاده لوسیون های سنگین خود داری کنید. زیرا لوسیون سنگین منافذ پوست شما را مسدود می‌کند.

کمپرس یخ

سرما باعث میشود باکتری از فولیکول مو خارج شود و التهاب و قرمزی برطرف شود. کمپرس یخ را به مدت ۱۰ دقیقه روی جوش باسن قرار دهید و این درمان را در روز چند بار انجام دهید. هرگز مستقیم از جوش روی پوست استفاده نکنید چون باعث التهاب و تشدید جوش میشود.

آلوئه ورا

آلوئه ورا خواص ضد التهابی و ضد میکروبی دارد و باعث خروج باکتری از فولیکول مو و تسکین آن میشود.همچنین خواص مرطوب کنندگی نیز دارد. ژل الوئه ورا را به مدت ۱۵ دقیقه به جوش های خود بمالید و اجازه بدهید تا اثر کند. این در مان را دو تا ۳ بار در هفته تکرار کنید.

لایه برداری انجام دهید

اگر پوست شما خشک و خشن است از اسکراب های بدن استفاده کنید. اما حتما بعد از آن از مرطوب کننده هم استفاده کنید.

آب بنوشید

سعی کنید آب بیشتری بنوشید. آب به رفع سموم بدن شما کمک می‌کند و باعث پاکسازی پوست می‌شود.

روش های درمانی پزشکی برای رفع جوش های ناحیه باسن :

اگر جوش بزرگ باشد و به راحتی برطرف نشود باید توسط پزشک معاینه و درمان صورت گیرد. که روش های آن شامل موارد زیر میباشد :

  • برش جوش و تخلیه چرک داخل جوش. محل برش توسط گاز بسته شده تا کاملا بهبود پیدا کند.

نحوه پیشگیری از ایجاد جوش ناحیه باسن :

  • عارضه جوش های باسن مسری بوده و ممکن است به فرد دیگری منتقل شود
  • در طول روز مرتب دست های خود را بشورید
  • از تماس با افراد دارای جوش خودداری کنید
  • حوله و وسایل شخصی خود را با دیگران مشترک استفاده نکنید

ممکن است تحت نظر پزشک استعمال تتراسایکلین حاوی آنتی‌بیوتیک و یا لیزردرمانی دی اکسید کربن تجویز شود. بهترین داروی درمان آکنه باسن ترنتینوئین می‌باشد.

ما در این مطلب سعی کردیم که علت جوش در ناحیه باسن را بطور کامل و کاربردی توضیح دهیم. امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید. با ارسال نظرات خود مارا حمایت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *