زمان تخمینی مطالعه: 9 دقیقه

اندروید در واقع هنوز همان سیستم عامل فوق‌ العاده منعطف است که امکان نصب اپلیکیشن ‌ها را از منابع گوناگون به کاربران خود می دهد. اما باید از یک عیب بزرگ اندروید که عمر پایین باتری است هم چشم پوشی نکرد. وجود عمر باتری پایین دستگاه‌ های اندرویدی مشکلی است که هنوز گریبانگیر بسیاری محصولات مجهز به این سیستم عامل است. با این حال حتی در جدیدترین نسخه از این سیستم عامل (اندروید 13) نیز مسئله شارژدهی پایین باتری مسئله ‌ای تاثیرگذار است و شکایت بسیاری کاربران را در پی داشته است.

غول جستجوی دنیا، گوگل، در گذر زمان قابلیت های متنوعی را در سیستم عامل موبایلی خود تعبیه کرده تا مطمئن شود که کاربران بهترین و جذاب‌ ترین عملکرد را از آن می‌گیرند. البته گوگل در نسخه ‌های مختلف سیستم عامل اندروید تلاش‌ های فراوانی برای بهبود عمر باتری گوشی های اندرویدی انجام میدهد. به عنوان مثال، Doze یکی از این قابلیت ‌هاست که با مدیریت فعالیت ‌های پس‌زمینه از طریق هوش مصنوعی سعی در بهبود مصرف انرژی دارد.

در همین راستا امروز قصد داریم روش ‌هایی را معرفی کنیم که با انجام آن‌ ها بتوانید عمر باتری گوشی اندرویدی خود را ارتقا دهید.

روش‌ هایی برای افزایش عمر باتری گوشی های اندرویدی

یکی از مسائل مهمی که باید به آن دقت کرد، پوسته‌ های مختلفی است که در گوشی های اندرویدی بر روی این دستگاه ‌ها نصب می‌ شود. کمپانی ‌های مختلف،همواره در صدد این هستند که دستگاه ‌هایشان را با مجموعه گسترده ‌ای از اپلیکیشن ‌های از پیش نصب شده به دست مشتریان برسانند. در صورتی که بسیاری از اپلیکیشن‌ ها ممکن است حتی یک بار هم مورد استفاده قرار نگیرند. با این وجود ممکن است برخی از آن‌ ها در پس‌ زمینه فعال بوده و باعث مصرف شارژ باتری گوشی شما شوند.

همچنین انجام راهکارهای زیر را نیز برای مدیریت انرژی فراموش نکنید :

اپلیکیشن های بلا استفاده را روی گوشی خود حذف کنید

پاک کردن نرم افزارهای سنگین و ناکارآمد روی گوشی های اندرویدی یکی از کلیدی ‌ترین نکات برای کاهش مصرف انرژی گوشی های هوشمند است که کاربران حرفه ‌ای‌ تر مسلما با آن آشنا هستند. اکثر کمپانی ‌ها  نظیر سامسونگ، شیائومی، سونی، ال جی، وان پلاس، ریلمی و… معمولا بر روی گوشی‌ های خود مجموعه ‌ای از اپلیکیشن‌ های مختلف را نصب می‌کنند که کارآیی چندانی ندارند. اما شارژدهی باتری را به ‌طرز قابل ملاحظه ‌ای کاهش می‌دهند.

  • اپلیکیشن های ناکارآمد اندرویدی

کمپانی سامسونگ، علاقه شدیدی به نصب اپلیکیشن ‌های اختصاصی خود بر روی گوشی هایش دارد. با کمی جستجو در فروشگاه گوگل پلی می‌توانید معادلی سبک‌ تر و کارآمدتر از این اپلیکیشن ‌ها را بر روی گوشی خود داشته باشید. بنابراین تا جایی که می ‌توانید این اپلیکیشن ‌های زائد را حذف کنید. البته برخی از این اپلیکیشن‌ها قابل حذف نیستند و اجبارا باید بر روی گوشی شما حضور داشته باشند.

همچنین اپلیکیشن ‌های مایکروسافت آفیس، پاورپوینت، اکسل و یا وان درایو هم علیرغم این که همگی برنامه‌هایی مفید هستند، اما در صورت عدم استفاده می‌توانید با خیال راحت آن‌ها را پاک کنید.

نکته : در برخی موارد که اپلیکیشن ‌ها اصطلاحا سیستمی بوده و امکان حذفشان نیست، غیرفعال کردن (Disable) می‌تواند چاره کار باشد.

اپلیکیشن ‌های مدیریت مصرف باتری را حذف کنید

تقریبا تمام اپلیکیشن ‌های مدیریت باتری مکانیزم عملکرد یکسانی داشته و سعی می کنند از طریق نمایش تبلیغ ‌های گوناگون از شما سوء استفاده کنند. این دسته اپلیکیشن ‌ها معمولا برنامه ‌های پس‌زمینه را بسته و از این طریق شارژدهی باتری را افزایش می‌دهند. اما این روش صرفا راهکاری موقتی برای افزایش عمر باتری گوشی های اندرویدی است و حتی تکرار بیش از حد آن ممکن است باعث مصرف بیشتر انرژی شود!

از اپلیکیشن Greenify استفاده کنید

بر خلاف اپلیکیشن‌های متعدد مدیریت باتری موجود در فروشگاه گوگل پلی، یک اپلیکیشن مفید به نام Greenify وجود دارد که واقعا قادر است مصرف انرژی گوشی شما را بهینه ‌سازی کند.

گرینیفای اپلیکیشن بسیار مفیدی است که می ‌تواند با تنظیم و بهینه ‌سازی مصرف انرژی اپلیکیشن ‌های مختلف، تاثیر بسزایی در افزایش شارژدهی باتری گوشی شما داشته باشد. Greenify تمامی اپلیکیشن ‌هایی که شما به آن ها نیازی ندارید را غیرفعال کرده و اجازه دسترسی به منابع سیستم و فعال بودن در پس‌زمینه را از آن‌ها سلب می‌کند.

اپلیکیشن‌ های شخص ثالث مفید را بر روی گوشی خود نصب کنید

یکی دیگر از راهکارهای مفید افزایش عمر باتری گوشی اندرویدی جایگزین کردن اپلیکیشن‌ های غیر بهینه با نمونه ‌های مناسب ‌تر است.

به عنوان مثال اگر یک اپلیکیشن برای نسخه‌ های بسیار قدیمی اندروید ساخته شده، سعی کنید نمونه ‌ای جدیدتر از آن را بر روی گوشی خود نصب کنید. نمونه بارز این دسته اپلیکیشن ‌ها برنامه Clean Master است که عملکردی بسیار غیر بهینه و ناکارآمد دارد. بنابراین در عوض می‌توانید از اپلیکیشن SD Maid استفاده کنید. همچنین به‌جای اپلیکیشن شناخته شده اما قدیمی TrueCaller نیز می‌توانید از قابلیت فیلتر و مدیریت تماس خود سیستم عامل اندروید استفاده کنید. علاوه بر این، به‌جای استفاده از فیسبوک و توییتر هم می‌توانید از Metal استفاده کنید که نسخه تحت وب هر یک از این شبکه ‌های اجتماعی را نمایش داده و قابلیت ‌های متعددی را در اختیارتان می‌گذارد.

اپلیکیشن فیسبوک را از گوشی خود پاک کنید

این اپلیکیشن به ‌طور دائمی در پس‌ زمینه گوشی شما فعال بوده و مصرف انرژی بسیار بالایی دارد. بنابراین اگر قصد کار با فیسبوک را دارید، یا از نسخه تحت وب آن و یا از سایر اپلیکیشن ‌های شخص ثالث استفاده کنید. البته اگر همچنان قصد دارید از اپلیکیشن رسمی فیسبوک استفاده کنید، می‌توانید آن را به لیست سیاه اپلیکیشن گرینیفای اضافه کنید تا از مصرف انرژی بیش از حد آن جلوگیری کرده و عمر باتری را تا حدی ارتقا دهید.

گوشی خود را مدام بروزرسانی کنید

آپدیت ‌های دوره ‌ای گوشی‌ های هوشمند،قابلیت ‌های جدید مصرف انرژی این دستگاه ‌ها را نیز ارتقا می‌دهند. بنابراین همیشه سعی کنید گوشی خود را بروز نگه دارید.البته ممکن است گوشی شما جزو آن دسته از محصولاتی باشد که به پایان دوره پشتیبانی نرم افزاری خود رسیده است.

اگر شما هم با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید نگران نباشید چرا که می‌توانید رام‌ های کاستوم گوشی خود را امتحان کنید. البته برای نصب این رام‌ ها باید نهایت دقت را داشته باشید. چون یک اشتباه کوچک می‌ تواند صدمات جبران ‌ناپذیری را به گوشی شما وارد کند.

از وای فای برای دسترسی به اینترنت استفاده کنید

با این که فناوری G5 به ترند روز گوشی های موبایل تبدیل شده، اما باید به این نکته توجه کنید که اتصال به اینترنت موبایل باعث تخلیه سریع ‌تر شارژ باتری شما خواهد شد. اساسا در حین اتصال به اینترنت از طریق G4 یا G5 فاکتورهای فراوانی در برقراری ارتباط دخیل هستند و همین امر باعث مصرف بالاتر شارژ می‌شود. همچنین هرچه سیگنال ‌دهی شبکه پایین ‌تر باشد، مصرف انرژی افزایش خواهد یافت.

البته در بسیاری مواقع برای برقراری اینترنت چاره ‌ای جز استفاده از اینترنت موبایل نیست. اما توصیه ما به شما این است که تا جای ممکن از وای فای به جای اینترنت موبایل استفاده کنید.

  • در صورت عدم نیاز به بلوتوث،ان اف سی،دیتای موبایل،لوکیشن و هات اسپات،آن ها را غیرفعال کنید

آخرین نکته برای افزایش عمر باتری گوشی های اندرویدی،غیرفعال کردن تمامی قابلیت‌ های اتصالاتی دستگاه در صورت عدم نیاز است. البته امروزه استفاده از گوشی‌های مدرن بدون این قابلیت‌ها تقریبا غیرممکن است. مثلا بسیاری کاربران از NFC برای پرداخت بدون تماس استفاده کرده یا اکسسوری ‌هایشان را از طریق بلوتوث به گوشی متصل می‌کنند.

به همین جهت نمی ‌توان تمامی این قابلیت ‌ها را به ‌طور ناگهانی غیر فعال کرد. بنابراین توصیه ما این است که هر یک از این آن ‌ها را به ‌صورت یک به یک غیرفعال کرده و تنها در صورت نیاز فعالشان نمایید.

مواردی که باید برای حفظ سلامت باتری گوشی موبایل رعایت کنید :

  • گوشی خود را برای مدتی طولانی به شارژر متصل نکنید؛ چرا که این کار باعث کاهش عمر باتری خواهد شد. برخی گوشی‌ها از سیستم‌هایی امنیتی بهره می‌برند که مانع شارژ شدن بیش از حد آن می‌شوند. با این وجود برای اطمینان بیشتر توصیه می‌کنیم دستگاه خود را شبانه به شارژ متصل نکنید.
  • از میانبرهای اپلیکیشن Greenify برای غیر فعال کردن اپلیکیشن ‌هایی که نیاز ندارید استفاده کنید.
  • دستگاه خود را هر از چند گاهی ریبوت کنید تا ایرادات و خطاهای احتمالی پس ‌زمینه آن رفع شود.
  • هر زمان که توانستید تمامی اپلیکیشن‌ های اخیر را ببندید.
  • در صورتی که از باتری دستگاه خود بیش از 2 الی 3 سال استفاده می‌کنید، سعی کنید آن را تعویض نمایید.
  • اعلان ‌های برنامه‌ هایی که نیاز ندارید را ببندید.
  • اپلیکیشن‌ های ناکارآمد را حذف کنید.
  • از انتخاب پس زمینه های متحرک پرهیز کنید؛ چرا که این عکس های متحرک مصرف انرژی دستگاه را افزایش می‌دهند.

در کنار تمامی این موارد البته باید اشاره کنیم که گوگل در صدد است تا شارژدهی دستگاه‌ های اندرویدی را ارتقا دهد. بنابراین انتظار می ‌رود که در اندروید 14 شاهد معرفی قابلیت ‌های جدیدی برای مدیریت بهتر مصرف انرژی باشیم.

درباره شیوا اقلیمی

سلام. لطفا نظرات خود را درباره مطالب ونکا از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *